Nätbokhandlare

Intresserad av att få tag i böcker där Hans Lorentz varit involverat i?

Numera köper vi ofta böcker genom internet hos s.k. internetbokhandlare.

Men vi får inte glömma att det fortfarande finns gott om "vanliga" bokhandlare, främst i de flesta större städerna i landet. Tyvärr har det blivit så för både vanliga bokaffärer och internetbokhandlare att de mindre försvinner, eftersom de större företagen "äter upp" de mindre.

Bland flera och "levande" bokhandlare i landet har det blivit så att kommersiella övervägningar har gjort att urvalet av böcker till konsumenter har börjat styras av kvantitativa principer och inte längre av kvalitativa riktlinjer.

 

Att som företagare driva en bokhandel av ideella skäl är helt enkelt inte möjligt. Det har också många antikvariatsbokhandlare erfarit det senaste decenniet, fast där verkar kraven på lönsamhet oftast inte vara de samma som i vanliga bokaffärer.

Vad gäller internetbokhandeln så har antalet också minskat, men några och nu ganska stora finns dock kvar idag. Här kan du undersöka vilka renodlade nätbokhanldare som säljer böcker där Hans Lorentz/ Interfuturum varit involverad i. Här gäller det att klicka på namnet på nätbokhandlarens webbplats för att se vad som finns.

 

  • Bonniersägda Adlibris Bokhandel AB har genom åren börjat bli den största internetbokhandeln. Deras webbplats heter ADLIBRIS.
  • Bokia och Akademibokhandel har "uppgått i varandra" både i den vanliga bokhandeln och vad gäller internetdelen. Fast det finns ännu kvar bokaffärer som heter Bokia. Akademibokhandel är numera den största bokhandeln i landet. Internetwebbplatsen för KF Media Akademibokhandel heter numera BOKUS.
  • Det finns också webbplatser som bland allt som de säljer också säljer böcker. En av dessa webbföretag är CDON.SE
  • Vidare finns webbsidor som jämför olika priser på böcker. En sådan oberoende tjänst är BOKFYND.
  • Begagnad litteratur säljs numera också oftast genom internet. En stor annonsmarknad för bland annat böcker där olika antikvariat från hela landet säljer sin böcker genom internet är BOKBÖRSEN.